Instinkt
Hur

Instinkt: Hur

GAFFA

CD / Danish Folk Music Distribution
Udgivelse D. 19.09.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Spændende debut fra dansk orkester, som blandt andet tæller medlemmer fra orkestre som Sorten Muld. Altså folk, som ikke er blege for at placere gammel dansk kultur i en moderne kontekst, som også Serras gør det med en vis succes.
Instinkt kan godt lide at lege med teksterne, og de begår adskillige rim, som sætter sig gennem deres sikre omgang med ordsprog og dobbelte betydninger, ligesom de især på den uimodstålige Vilde Hvide bygger bro til orientalske kulturer med drone-form og et usædvanligt sprælsk og idérigt spil.
Har orkestret en svaghed, så må det - som med omtalte Serras - være de lovlige bastant rungende rocktrommer, der synes malplacerede, når nu alle andre indsatser er så elegante. Det skulle da lige være i den gnistrende veloplagte Brombærdance. Med den imponerende mur af violin-vellyd af Søren Korshøj og Louise Vangsgaard og det flotte tema, der sparkes frem.
Afvekslende debut præget af overblik, idé og inspiration og endnu en understregning af det store potentiale på den danske folkemusikscene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA