x

The Eighties Matchbox B-Line Disaster
Horse Of The Dog

The Eighties Matchbox B-Line Disaster: Horse Of The Dog

GAFFA

Album / No Death
Udgivelse D. 14.10.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

For et par måneder siden fik jeg en kædemail med ti gode råd om, hvordan man kunne “bevare en sund portion vanvid i sin tilværelse”. Mailen er for længst gået tabt, men hvis jeg får den igen tilføjer jeg et ellevte råd: Den måske mest effektive måde at komme i kontakt med sin indre galning på – overhovedet! – er at lytte til The Eighties Matchbox B-Line Disaster.
Horse of the Dog er et rodet, kaotisk og fascinerende album. Forsanger Guy McKnight enten crooner sindsforstyrret som Nick Cave anno Birthday Party eller skråler som en hvilken som helst amfetamin-pumpet punker – titler som Celebrate Your Mother, Psychosis Safari og Whack of Shit giver et meget godt indtryk af, hvad han skråler – henover en uhomogen blanding af rockabilly, garage rock, støjrock og buldrende post-punk. Med mere.
Fællesnævneren er snarere ånden end stilen, og ånden kan måske bedst beskrives som ’fandenivoldsk’, selvom det synes noget utilstrækkeligt. Under alle omstændigheder er den smittende, hvilket gør Horse of the Dog til en stor, til tider næsten berusende oplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA