x
Joan Osborne: How Sweet It Is

Joan Osborne
How Sweet It Is

Joan Osborne: How Sweet It Is

GAFFA

Album / Scanbox
Udgivelse D. 21.10.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den 11. september har endnu ikke rigtig materialiseret sig i den amerikanske populærmusik. Sanger og sangskriver Joan Osborne tager dog et modigt skridt med How Sweet It Is, der er noget så umoderne som et fredsalbum. Albummet indeholder 12 coversange fra hovedsageligt 60’ernes soulperiode og klassiske antikrigssange fra dengang, hvor USA altid havde gang i en krig. Det synes de nu godt på vej til igen, og denne samling sange, der sætter spørgsmålstegn ved de velsignede krige og sange der udtrykker medmenneskelig kærlighed og forståelse er igen brandaktuelle.
Joan Osborne slipper nogenlunde helskindet gennem dette musikalske – og moralske – projekt ved at synge sig fuldt ud i to af de største antikrigssange War og Why Can’t We Live Together, mens hun også giver en vellykket og fuldstændig uigenkendelig udgave af Jimi Hendrix’ Axis: Bold As Love.
Musikalsk har alle sangene undergået en fornuftig ensretning, der tager sit udgangspunkt i Motown-lyden. Derfor er der selvfølgelig også sange fra Arethe Franklin og Marvin Gaye.
Men først og fremmest er How Sweet It Is en glødende stemme med et stort politisk engagement, der næppe vil vække jubel i de kredse, der taler om velsignede krige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA