x
Michelle Shocked: Deep Natural

Michelle Shocked
Deep Natural

Michelle Shocked: Deep Natural

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 21.10.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den politiske aktivist og protestsanger Michelle Shocked har engagementet som musikalsk brændstof, og på Deep Natural er der tale om den bedste blanding højoktan. Michelle Shockeds musikalske karriere startede uden hendes egen viden, da et alternativt pladeselskab udgav en række sange, der var indspillet på en halvdød walkman ved et lejrbål. Sangene vakte international genlyd, og en af de mere markante amerikanske sangskrivere var født.
Siden da har Michelle Shocked udsendt en stribe fine albums, der på alle leder og kanter udforsker den traditionelle amerikanske musiktraditions rødder. Hun giver sig gerne i kast med bluegrass, Texas swing, country, folk og shuffle. De fleste elementer optræder på Deep Natural, som er gennemsyret af glødende bluesguitarer. Det er uforlignelig sumprock fra de New Orleanske kanter og fremført hårdt konfronterende uden nogen form for forsoning i tonerne. På det nærmeste en kloning af Patti Smith og Neil Youngs ekspressive udtryk.
Men Deep Natural har også sine underfundige stunder og mere blide øjeblikke, og ej at forglemme en ekstra CD Dub Natural med alternative og instrumentale dub-udgaver af sangene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA