x
Phil Collins: Testify

Phil Collins
Testify

Phil Collins: Testify

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 11.11.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der er de, som mener, at Phil Collins ikke har rykket sig en musikalsk centimeter siden sin solodebut Face Value helt tilbage fra 1981. Med Testify er dette svært at modsige. Genesis-sangeren med de våde hundeøjne føler nemlig stadig trang til at vælte rundt i de store svumlende kærlighedsballader. Det gør han så på et lydmæssigt bagstræberisk album, der stadig befinder sig i 80’ernes kuldslåede maskinlyd.
Selvfølgelig er det beundringsværdigt, at Phil Collins er tro mod sig selv og sine begrænsede evner som komponist. Men alligevel utroligt, at han skal skrue fuldt op for alle de gammeldags effektpedaler, når vi skriver år 2002, og man med enkle studieindgreb kan klare sig uden denne omklamrende lydsovs. Men selvfølgelig rammer Phil Collins noget hos publikum, når han krænger sjælen ud og påkalder sig alverdens medynk. Jo, Phil, vi ved godt, at du elsker dine kære så højt, at det gør helt ondt. Det gør alle vi andre også, og det er helt normalt.
Titelnummeret er albummets arketypiske Phil Collins-sang, skrevet efter den samme skabelon som hans store gennembrudshit In The Air Tonight og for den sags skyld de fleste af hans sange. Phil Collins gjorde sig bestemt bedre hos Genesis, men der skal heller ikke så meget til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA