x

Ibrahim Ferrer
La Colecciõn Cubana

Ibrahim Ferrer: La Colecciõn Cubana

GAFFA

Album / Nascente
Udgivelse D. 15.11.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Glimrende skive med den nu 75-årige soñero alle kender fra Buena Vista Social Club, som mirakuløst gav den aldrende Ferrer et velfortjent verdensgennembrud, fordi kombinationen af Nick Gold, Ry Cooder, Juan de Marcos Gonzalez og hele holdet bare klædte stemmen, med klang af hæs honning, så forbilledligt.
Her har de åbenbart uendelige arkiver i Egrem-studierne igen holdt for og åbenbaret en stribe numre fra dengang, Ferrer var på toppen af sin ydeevne – altså omkring 45 år – og spillede med orkestret Los Bocucos, hvor han var en af to sangere – den anden var Carlos Querol, som også høres en del. Men det er Ibrahim Ferrer her, dér og alle vegne med sine tilbagelænede fraseringer, der også illustrerer, hvor meget power han trods alt har tilbage endnu. Og så spiller orkestret virkelig for fedt.
Der er mange højdepunkter på en plade, der er en gave for fans, men det skal også med, at produktionens lyd er lidt flad uden rummet og hvert instruments unikke lyd, som netop Nick Gold gengiver så godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA