x
Lisa Loeb: Hello Lisa

Lisa Loeb
Hello Lisa

Lisa Loeb: Hello Lisa

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 05.12.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den amerikanske sangskriver Lisa Loeb har siden debuten fra 1995 været tro mod den indsmigrende popsang med et intellektuelt strejf over sig. Med sit søde smil og sine karakteristiske hornbriller har hun forfulgt den kække og eftertænksomme sang med svingende udbytte. Lisa Loeb vil nemlig gerne være poetisk og underfundig på en og samme tid. Måske noget, hun har fra sine litteraturstudier.
Hello Lisa synes hun at have fundet melodien, der kan bære det et stykke hen ad vejen. Hun er yderst indtagende i de klart aftegnede sange, hvor guitaren klinger rent og fængende, som det er tilfældet i den charmerende You Don't Know Me. Lise Loeb er hørligt vokset som sangskriver, og hendes samarbejde med hendes private partner, guitaristen Dweezil Zappa, har fundet den rette tone.
Hello Lisa er derfor hendes bedste album siden debuten Tails, selv om hun stadig har for let ved at fortabe sig i den store flotte lyd, der får hende til at lyde som dusinvis af andre kvindelige amerikanske sangskrivere. Men i de mere intime sange synger hun med en underspillet sødme, der klæder hendes forfinede udtryk godt. Rigtig sjovt bliver det tilmed, når hun giver melodien smæld, hvilket er et af albummets absolutte kvaliteter. Med Hello Lisa har hun fundet den rigtige melodiske kurs, og springer måske en dag helt ud som sangskriver.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA