x
Joni Mitchell: Travelogue

Joni Mitchell
Travelogue

Joni Mitchell: Travelogue

GAFFA

2 x CD / Warner
Udgivelse D. 21.11.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Man kan med sindsro kalde Joni Mitchell for vor tids største kvindelige sangskriver. Hun har siden sin karrieres begyndelse i 60’erne været den ubetingede stjerne inden for sangskrivningen som den, har udtrykt og udfoldet sig gennem årene i Amerika. Der findes næppe den kvindelige sangskriver, der ikke har nærlyttet til Joni Mitchells store stemme og sofistikerede sange.
Hun har altid tryllebundet og gør det i den grad også på Travelogue, der er en overdådig dobbelt-cd med 22 genindspilninger fra hendes eget bagkatalog. Og ikke en helt almindelig genindspilning. Bag sig på Travelogue har hun et 70 mand højt orkester, et kor og en række musikalske stjernegæster, der blandt andet tæller Herbie Hancock og Wayne Shorter.
Lyden er på én gang stor og intim, da Joni Mitchell formår at lede den store orkestrering med sin fantastiske vokal. Gennem hele albummet træder musikken et naturligt skridt tilbage for Joni Michells sang, og på den måde bliver de flot opsatte arrangementer et nænsomt medspil.
Det er utvetydigt Joni Mitchell, som er i rampelyset, og helt superb er hun, når de mere jazzede klangflader tager den musikalske føring. Travelogue lever helt op til Joni Mitchells format og sans for det raffinerede. Et på alle måder stort album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA