x

Ry Cooder & Manuel Galbán
Mambo Sinuendo

Ry Cooder & Manuel Galbán: Mambo Sinuendo

GAFFA

Album / Nonesuch 1
Udgivelse D. 09.12.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Så kom Ry Cooder i mål. Endelig en skive, hvor han har smidt benovelsen fra sig og træder ind bevæbnet til tænderne med sin sublime slide-guitar ledsaget af en kollega, som yder det mest effektive modspil på en skive, der vil blive stående. For her gnistrer den gensidige fascination mellem to mestre med hver sin stil. Ligesom tilstedeværelsen af Cooders gamle legekammerat Jim Keltner på trommer - spillende op til Buena Vistas sublime bassist Orlando "Cachaito" Lopez - gør, at det altså ikke kan blive meget bedre.
Manuel Galbán spillede faktisk også med på Buena Vista Social Club, men er først og fremmest berømt som guitarist for doowop-gruppen Los Zafiros, som var vildt store på Cuba i 1960’erne, hvor hans jazzede spil var hjørnestenen. Her kommer han helt frem i lyset og leverer i samspil med den genopstandne Ry Cooder sit bedste album nogensinde.
Og så rart at høre en skive, hvor det instrumentale er i fokus. Samt denne helt specielle retro-lyd kreeret af store musikere, som har fundet et fælles spor og for en stund giver alle andre baghjul.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA