x
Superjeg: Øst/Vest

Superjeg
Øst/Vest

Superjeg: Øst/Vest

GAFFA

2 x CD / Auditorium
Udgivelse D. 10.02.2003
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Set i bakspejlet var sidste års mest opløftende indslag på den danske musikscene Superjegs forunderlige debut Alt Er Ego. Et i tekst og musik snurrigt album, der tog hverdagen under kærlig behandling.
Ambitionerne er vokset voldsomt på opfølgeren Øst/Vest, der forsøger at indfange Superjegs selverklærede dualitet. De jyske bonderøve Peter Sommer og Carsten Valentin Lassen kan alligevel godt lide at fremstå lidt belæste og fortænkte. Musikalsk har det afstedkommet, at Øst/Vest består af to cd’er. Øst er ren elektronisk og Vest den rockede. Jyderne er altså bonderøvene og københavnerne de hippe, hvis der tydes på denne dualistiske geografi.
Denne dobbelttydighed falder ikke ubetinget heldigt ud, fordi Øst bliver en tand for cool og døsig. Vest fremstår lettere forudsigelig i sin nøgterne rock, hvor duoen med Nikolaj Nørlund som producer har begået et album, der i et og alt læner sig op ad Steppeulvenes hippieklassiker Hip. Et blandingsprodukt ville derimod have taget udfordringen op, men her skilles vandene altså.
Men som rockalbum er Vest alligevel blandt de mere positive indslag på den danske rockscene. Få kan som Superjeg spille med så overbevisende ligegyldighed.
Rent musikalsk er der dog flere farver at hente i Øst, der blandt andet har Anders Remmer og Jesper Skaaning som producere. Det borger absolut for kvalitet, og Superjegs ofte omvendte og selvdrejende tekster passer perfekt til dette kriblende elektroniske musikforlæg, hvor tempoet helt har tabt pusten.
Øst/Vest høres derfor bedst som to selvstændige album, og så kan man blot dagdrømme om den dag, hvor Superjeg kan håndtere dualiteten i samme musikalske spor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA