x
50 Cent: Get Rich Or Die Tryin'

50 Cent
Get Rich Or Die Tryin'

50 Cent: Get Rich Or Die Tryin'

GAFFA

Album / Aftermath
Udgivelse D. 11.02.2003
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

”If you want something done right, you gotta do it yourself” må være filosofien, 50 Cent lever efter. Han er en af få i rappens historie, som har gjort alting selv og på sine egne præmisser samtidig med at kunne nå ud til et ret bredt publikum. Efter at have udgivet utallige bootlegs og lavet mere støj i undergrunden end samtlige storbyers metroer tilsammen for til sidst at blive signet af selveste Marshall Mathers til Shady Records og udgive sit officielle debutalbum Get Rich Or Die Tryin’.
Og det hårde arbejde har betalt sig for 50 Cent, ikke kun i form af salgstal (Get Rich... havde efter tre dage i butikkerne solgt ca. 850.000 eksemplarer), men også i form af gennemslagskraft og kreativ kontrol. For det, som skinner allermest igennem på Get Rich..., er 50’s karisma og ikke Dr. Dres produktioner eller Eminems gæstevers. Beats'ene er tilpasset 50 Cents stil, ikke omvendt. Og da 50 er så stærk en rapper og tekstskriver, virker det helt rigtigt, at Dre og albummets øvrige beatmagere ikke bare leverer metervarer, men sætter sig ind i, hvad der passer bedst til rapperen.
Get Rich... er derfor blevet til et album af høj kvalitet, hvor meget få numre rammer ved siden af, og hvor 50’s evner er det centrale. Der er dog ikke altid lige meget dybde i hans tekster, men det er meget svært ikke at blive forført af hans kløgtige linjer og vittige punchlines. Alt i alt en samling af badazz bangers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA