x
Bjørn Eidsvåg: Tålt

Bjørn Eidsvåg
Tålt

Bjørn Eidsvåg: Tålt

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 16.03.2003
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Bjørn Eidsvåg er i veritabel forstand en af giganterne på den norske musikscene. En socialt engageret sanger og sangskriver, der over 18 album og en 25-årig lang musikalsk karriere er blevet allemandseje hos nordmændene.
Med sit seneste album Tålt har Bjørn Eidsvåg nået nye salgsmæssige højder med et slagstal på over 200.000 eksemplarer. Det er da heller ikke svært at høre, hvorfor nordmændene har taget Tålt, der sangmæssigt og melodisk befinder sig i den bløde nordiske visetradition, til sig. Bjørn Eidsvåg har også hengivet sig til kærligheden på Tålt, som han med en naturlig ballast behandler reflekterende i sit tiltalende sangunivers. Lisa Nilsson medvirker på duetten Mysteriet Deg og sammen med Bjørn Eidsvågs varmblodige stemme er det en af de duetter, der bare fungerer.
Musikalsk har Bjørn Eidsvåg satset på den blide tone på Tålt, der trækker på lidt jazz og let fanger den helt unikke nordiske visetone, som især svenskerne rammer så ubesværet, men som danske kunstnere sjældent formår at fylde ud. Det handler i bund og grund om tradition, og her er Bjørn Eidsvåg så absolut på hjemmebane.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA