x
The Donnas: Spend The Night

The Donnas
Spend The Night

The Donnas: Spend The Night

GAFFA

Album / Atlantic
Udgivelse D. 31.03.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

De ser ret uskyldige ud, de fire Donna’er, som de sidder dér på og holder pajama party. Men man skal bare vende coveret for at blive klogere: Der, under deres bord, ligger en sammenkrøllet mandsperson med læbestift på kinden og et saligt smil om læberne.
The Donnas har tydeligvis opdaget, at den mest effektive måde at latterliggøre kønsrollemønstre på, er ved at vende dem på hovedet. Derfor tilsætter de også deres AC/DC-møder-New York Dolls-rock seksuelt pågående tekster: ”You shouldn’t try to look so good if you don’t wanna be misunderstood,” lyder Donna A.s karakteristiske melding til en narrepik i Please Don’t Tease. Og en titel som Take Me To The Backseat taler vist for sig selv.
Men selv om The Donnas så er en bunke feminister, så er det bestemt ikke af den kedelige slags. I deres univers handler det først og fremmest om at have det sjovt, og med Spend The Night prøver de i al beskedenhed at bidrage til den samlede mængde sjov i verden. Dén mission lykkes faktisk. For tøsernes sange har i fængende omkvæd og no nonsense levering, hvad de mangler i originalitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA