x
Ibrahim Ferrer: Buenos Hermanos

Ibrahim Ferrer
Buenos Hermanos

Ibrahim Ferrer: Buenos Hermanos

GAFFA

Album / World Circuit
Udgivelse D. 20.03.2003
Anmeldt af
Torben Holleufer

Så er han her igen, helten fra Wim Wenders-filmen om Buena Vista-holdet, der kom til ære og berømmelse i sluthalvfemserne. Den unge mand - Ferrer er stadig kun i halvfjerdserne - der har så meget på hjerte. Og med den karakteristiske hæse stemme med en egen sødme, som ikke synes at tabe pusten foreløbig. Slet ikke som her, hvor han igen er på banen med Cachaíto Lopez, Ry Cooder, Manuél Galbán og pianist Chocho Valdés blandt mange andre.
For på denne plade bekræftes den udvikling, som d’herrer har gennemgået, og som vi så på soloskiverne med Cachaíto og sidst med Cooder/Galbán, hvor det personlige aftryk og vovemodet er i centrum, frem for den mere sikre gengivelse af klassisk són, som var udgangspunktet.
Her er en mængde store øjeblikke, som eksempelvis det fede break på titelnummeret og de kraftfulde indsatser fra pianist Chucho Valdés, og så gør det stedse godt at høre Ferrers sangforedrag oven på den sublime rytmiske underlag fra Cahaíto, trommeslager Jim Keltner og congageniet Angá. Eller den drivende sjæler Naufragio, hvor texmex-stjernen Flaco Jiminez brillierer på trækharmonika.
Ibrahim Ferrer har med Buenos Hermanos lavet en plade, der er fuldt på højde med forgængeren. Kompetent, fantasirigt og swingende som bare pokker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA