x
The Black Keys: thickfreakness

The Black Keys
thickfreakness

The Black Keys: thickfreakness

GAFFA

Album / Fat Possum
Udgivelse D. 14.04.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

På deres debut lovede de high fidelity, men siden har Ohio-bluesduoen The Black Keys skruet ned for ambitionerne: Nu må vi nøjes med medium fidelity.
Pyt også, for musikken er lige så potent og kompetent som altid. Dan Auerbach har en vejrbidt og udtryksfuld stemme, der egner sig glimrende til the blues, ligesom hans guitarspil er flydende uden at være overdisciplineret. Og Patrick Carney er en opfindsom trommeslager, hvis upolerede teknik giver helheden et spontant præg.
Men det bedste ved The Black Keys er måske, at de hverken er traditionsbundne puritanere eller ironiske garagerockere. På thickfreakness ofrer de aldrig fremdriften, opfindsomheden eller den melodiske appel for at lyde "ægte" eller "autentiske". Omvendt respekterer de tydeligvis blues-traditionen og reducerer den aldrig til en kliché. Lyt f.eks. til Hold Me In Your Arms, der ganske vist starter med en rytmisk imitation af et accelererende damplokomotiv, men springer ud som uforfalsket bluessang, når den kommer op i fart.
Et uprætentiøst og gennemmusikalsk album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA