x
De Stijl: Yeahvolution

De Stijl
Yeahvolution

De Stijl: Yeahvolution

GAFFA

Album / White Jazz
Udgivelse D. 14.04.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

De Stijl var en hollandsk kunstnergruppe, der i starten af 1900-tallet søgte at udtrykke "det universelle" i enkle geometriske former. Den bestræbelse har det svenske garage punk-band af samme navn ladet sig inspirere af på debuten Yeahvolution.
Med lidt god vilje kan man godt høre det: Lydbilledet er næsten klinisk klart og gennemskueligt, og hvert musikalsk element er tydeligt adskilt fra de andre og har en umiddelbart gennemskuelig funktion i helheden.
Den strømlinede lyd udgør en interessant kontrast til svenskernes energiske fusion af britpunk - Sex Pistols og Buzzcocks, især - og garage-rock a la Sonics. Men under al den spændende form aner man ofte en alarmerende mangel på substans.
De Stijls sange er så korte, at de dårligt er begyndt, før de er ovre. Og bandet får sjældent klemt mere ind i de knap to minutter end et middelmådigt vers og - i bedste fald - et medrivende omkvæd. Derfor ligner deres sange også hinanden til forveksling. Og mens teksterne nok udtrykker det universelle, så er det kun i form af en uinspirerende banalitet.
Interessant idé, so-so udførelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA