x
The Fall: RECession, Train, Århus

The Fall, RECession, Train, Århus

The Fall: RECession, Train, Århus

Anmeldt af Rune Geertsen | GAFFA

Billede: Mick Anderson

Fall-lederen Mark E. Smith er, i hvert fald hvis man kun lytter til ham, den måske vredeste mand i rockens historie. I snart 25 år har han snarere vrisset end sunget bitre, kyniske og sorthumoristiske tekster på The Falls utallige udgivelser. Han er kendt for at uddele møgfald til bandmedlemmerne på scenen, og et rygte vil vide, at han engang fyrede en fra bandet midt i en koncert. Så uanset hvordan koncerten på Train kom til at blive rent musikalsk, kunne man da håbe på lidt underholdning fra den hidsige mand. Men det blev, heldigvis, det musikalske, der udløste en suveræn oplevelse.

Egentlig kørte det hele i samme gear og i samme stil fra start til slut: Stram og simpel punket rockmusik, der hellere bruger et stykke end to i hvert nummer og hellere tre akkorder end fire, tilsat Mark E. Smiths uforståelige hæse udladninger og med vægten lagt på monotone tromme- og basfigurer, der bare bliver ved. Men i stedet for at blive kedeligere, som koncerten skred frem, blev det simpelthen federe og federe og mere og mere groovy. Publikum begyndte endda at danse halvvejs henne.

Godt nok blev man ikke helt snydt for Mark E. Smiths charme, selv om han
forbarmede sig over bandet denne gang. Man fik sig et lille grin en gang
imellem, når den efterhånden snart 50-årige Mark E. Smith med et surt, tyggegummityggende fjæs traskede rundt med den ene hånd i lommen og gloede på publikum, som om de kunne rende ham (hvad de sikkert også kunne), alt imens bandet knaldede derudad.

The Fall formåede på RECession-festivalens første dag at barbere rockmusik ned til det mest essentielle: rytme og attitude.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA