x

Bjørn Berge
Illustrated Man

Bjørn Berge: Illustrated Man

GAFFA

Album / Broiler Farm
Udgivelse D. 28.04.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Sidste års Stringmachine indbragte Bjørn Berge en Spellemannspris for ”Årets Norske Bluesudgivelse 2002”. Og statuetten har faktisk allerede fået selskab på kaminhylden, for med Illustrated Man har Berge gentaget succésen - albummet er offcielt ”Årets Norske Bluesudgivelse 2003”.
Det er imponerende, ikke mindst fordi Berge bestemt ikke har været bange for at tage chancer på Illustrated Man. Hvor Stringmachine var domineret af rootsy enmands-blues, er størstedelen af sangene på Illustrated Man nemlig langt fyldigere i lyden. Berges adrætte guitarspil og ru stemme suppleres op med både trommer, kor, mundharmonika og elektroniske klange. Det giver den norske bluesmand flere strenge at spille på og nuancerer hans udtryk - med den kønne ballade Angel Band som et oplagt eksempel.
Stadig gør Berge det dog aldrig mere kompliceret, end han kan overskue det, og hans særpræg er i dén grad intakt på Illustrated Man. Og så er den nedbarberede blues heller ikke helt forsvundet - hør bare Berges excentriske udgave af Red Hot Chili Peppers’ Give It Away.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA