x

The Androids
The Androids

The Androids: The Androids

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 26.05.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

The Androids fejler sådan set ikke noget. Australske Androids er intelligente musikere, med smarte melodier i det ene ærme og frække tekster i det andet. Langt de fleste af sangene på deres debut er da også umiddelbart fængende og behagelige. Problemet er bare, at det er, fordi de er hørt før.
Hey You er et pop/punk-opkog, Cynical låner lidt fra nu metal, Here She Comes er en småklæg power-pop-ballade - og jeg kunne blive ved. Det hele er pakket ind i lækker lyd med lidt tunge guitarer hist og et par hiphop-beats her - ikke så det generer nogen, vel, bare så man lige kan høre, hvor det bærer hen. Med andre ord: The Androids er lyden af fire australske kleptomaner på strejftog i halvfemsernes alternative rock.
I det mindste er teksterne lidt opfindsomme: Do It With Madonna er f.eks. en underholdende gang pubertært mandehørmeri. Og når forsanger Tim Henwood i She’s An Alien overvejer, om kvinder vitterligt er fra Venus, så kan man godt mønstre lidt sympati for manden. Det kan ellers godt knibe lidt på The Androids: Den er lige en tand for smart.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA