x
Alive With Worms: Inside Farming

Alive With Worms
Inside Farming

Alive With Worms: Inside Farming

GAFFA

Album / Glad Records
Udgivelse D. 01.06.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Det dystre goth-band Alive With Worms var en af firsernes store danske kultfavoritter. Og det er stadig sådan, de huskes, på trods af gendannelsen i 1994 og den forsinkede albumdebut året efter med Alive With Worms.
Inside Farming kommer sandsynligvis heller ikke til at rokke ved Alive With Worms’ plads i et lukket kapitel af musikhistorien. Det er et meget firser-arty album, hvor Janine Nebles kraftfulde, men manierede isdronning-vokal og en lidt antikveret goth-lyd ikke gør meget for at byde lytteren indenfor. Også teksterne tangerer det prætentiøse, f.eks. i Sudden Decay: "My bloody fingers stuck in my hollow face / I’m in dangerous need of religion". Uha.
De gode nyheder er, at Henrik Liebgott og Tomas Ortved tilfører Alive With Worms’ lyd en vis varme med deres verdensmusik-indslag, og at sange som Temple, Of Oceans, Branded (Dimanche) og Light Into Darkness Into Light forsigtigt forsøger sig med melodisk overskud og imødekommenhed. Her aner man en farbar vej ud af fortiden for Alive With Worms, men de har stadig noget af en rejse foran sig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA