x
Thomas Dybdahl: Spot 09, Akustisk Officer, Århus

Thomas Dybdahl, Spot 09, Akustisk Officer, Århus

Thomas Dybdahl: Spot 09, Akustisk Officer, Århus

Anmeldt af Peter Elsnab | GAFFA

Masser af ynde og fylde

Inspirationen fra Jeff Buckley er tommetyk, men det er glemt, når norske Thomas Dybdahls fyldige vokaler drøner ud over gulvet. Den 23-årige nordmand synger med en inderlighed, der får kæresteparrene til at rykke tættere sammen, de enlige piger på de forreste rækker til at lægge hovederne bagover og lukke øjnene - og os andre til at blive misundelige.

Det kan være smukt eller vemodigt, men det er altid melodiøst, nærværende og intenst, selv i den nøgne udgave som på Spots akustiske scene, hvor singer/songwriteren fremførte otte sange akkompagneret af blot hans guitar og en slide-guitar eller en mundharmonika.

”De næste to numre er fra vores seneste album, og de bliver spillet, som de er skrevet,” sagde Thomas Dybdahl og satte i gang med den smukke ”From Grace”, der er et af de absolut stærkeste numre fra ”... That Great October Sound” - lyden af melankolsk efterår. Nærmere Jeff Buckleys mesterværk ”Grace” kommer man næppe end denne hyldestsang. De samme fraseringer, den samme ynde, fylde og på samme tid skrøbelighed i vokalerne.

Dybdahl modtog i 2002 en norsk Spellemannspris for årets popalbum, men musikken hælder lige så meget i retning af country- og rockarrangementer, som et par hundrede gæster havde fundet det værd at lytte til og kvittere for med et oprigtigt bifald efter en god halv time.

Længere tid ville også være for længe med så sparsomt et arrangement, når mange af numrene faktisk fungerer mindst lige så godt med fuldt band hjemme på stereoen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA