x
Tiger Tunes: Spot 09, Ridehuset, Århus

Tiger Tunes, Spot 09, Ridehuset, Århus

Tiger Tunes: Spot 09, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Erik Barkman Petersen | GAFFA

Knald på

Tiger Tunes sparkede gang i festen med højt humør og masser af energi. Men de burde have været endnu bedre.

Billede: Martin Dam Kristensen

Gud er i detaljen, siger man. Og det er i hvert fald sandt, når vi snakker århusianske Tiger Tunes. Deres sange er så stopfulde af sære intermezzoer og bizarre indfald, at de oftest kun med nød og næppe hænger sammen. Og dén spektakulære balancegang mellem tindrende pop og anarkistisk kaos er langt hen ad vejen charmen ved dem.

Men dagens koncert var præget af en massiv lyd og et hæsblæsende tempo, der lidt for ofte fik den røde tråd i Tiger Tunes’ sange til at briste. Naïve computerspilsmelodier, Cure’ske indie-mellemspil og festlige punk-omkvæd føg forbi i et rent ud sagt overvældende tempo. Og det kom let til at virke en smule forceret – mere arbejdslejr end legestue.

Humor og humør
Når Tiger Tunes alligevel triumferede, skyldtes det i høj grad de gode vibrationer, de utrætteligt udsendte. Forsanger Mr. H. var skiftevis cool og fjoget, og han var flankeret af keyboard-spillerne Mr. Moe og Marie, der storsmilede smittende under hele koncerten. De nød tydeligvis at stå dér og spille deres skæve sange sammen – og foran et overraskende stort publikum.
Og så har Tiger Tunes jo humor. Tag bare mellemspillet, hvor de pludselig holdt pause for at lade trommeslager Mr. Q croone en sang for the ladies, Sinatra-style. Eller dagens special guest Jonas, der langhåret og hyperenergisk indtog scenen for at spille harmonika i cirka ti sekunder – og så smuttede igen. For slet ikke at tale om de homoseksuelle løjer mellem Mr. H. og Mr. Moe, Mr. H.’s ustyrlige tunge og teksterne, der bl.a. handlede om at være fuld til jul og om at være lidt for fed.

Det var glimrende underholdning, ingen tvivl om det. Men med sange som Tiger Tunes’ burde det nok have været en lidt større oplevelse, sådan, musikalsk set.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA