x
Moi Caprice: Spot 09, Ridehuset, Århus

Moi Caprice, Spot 09, Ridehuset, Århus

Moi Caprice: Spot 09, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Steffen B. Pedersen | GAFFA

Taget lettede

Moi Caprice har været længe undervejs. Allerede midt i 90’erne spøgte de i Nordjylland navnet Concrete Puppet Frog. I 1998 - efter at have skiftet navn - leverede de oven i købet én af 90’ernes største danske sange med "The Sun And The Silence", der, selv om den stammede fra en demo, hjemsøgte radiobølgerne flittigt.

Derefter flyttede gruppen til København for at give karrieren en chance - men gennembruddet blev dengang kvalt i flere uheldige omstændigheder, der til sidst var ved at flå bandet i stykker. Først i år - med debutalbummet "Once Upon A Time In The North" - er kunststykket lykkedes.

Som man kunne høre til koncerten, har de mange år i limbo da også resulteret i dels en række fremragende sange, dels et raffineret udtryk, der dog trækker tydeligt på engelske orkestre som Travis og især Suede. Det sidste - bl.a. gennem forsangeren Michael Møllers dekadente hvin - endda ofte så meget, at det bliver en bet for gruppen. Men ulig mange andre bands, der måske heller ikke har genopfundet den dybe tallerken, har Moi Caprice to enorme aktiver: De er afsindigt sammenspillede - og de har en gammel sult, der langtfra er stillet endnu.

Nye sange som "Artboy Meets Artgirl" og "Daisies" bliver således leveret i intense versioner, der stille og roligt får taget på bygningen til at lette - og "The Sun And The Silence" finder en definitiv form et tumultarisk sted mellem støjen og poesien. For tag ikke fejl: Moi Caprice er ganske vist et lyrisk orkester, men de værdsætter også en ond spade - hvilket demonstreres med en lang, blændende støj-solo hen imod koncertens slutning.

"I er for fede!", er der én, der skråler. Det kan man kun give ham ret i.

Moi Caprice udsendte debutalbummet "Once Upon A Time In The North", d. 3/3 – og kan opleves på mange af landets festivaler hen over sommeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA