x
Jaga Jazzist: Spot 09, Ridehuset Syd, Århus

Jaga Jazzist, Spot 09, Ridehuset Syd, Århus

Jaga Jazzist: Spot 09, Ridehuset Syd, Århus

Anmeldt af Peter Elsnab | GAFFA

Storsejr til Norge

”I er de heldige vindere af vores sidste koncert, inden vi skal hjem til Norge.”
Og tak for det.

Når de først er hjemme i studiet, kan vi vel forvente mere af den musikalske olie, der synes at vælte frem af den norske undergrund, som dansende piger i gaderne ved et karneval i Rio.

Iderigdommen hos Jaga Jazzist er lige så stor som den, de dansende Rio-piger kan mønstre, når de skal præsentere deres kostumer, og musikken swinger med en lyd som elektronisk samba på nordnorsk.

Det ti mand store musikkollektiv måtte i første halvdel af koncerten nøjes med et nysgerrigt, men blidt gyngende publikum, før koncerten eksploderede i et orgie af rytme, entusiasme og musikalsk ekvilibrisme, der efterlod én med følelsen af

1) at spæne ned og købe hele bagkataloget med alle ep’er og compilations, hvis det havde været tidligere på dagen eller
2) kaste sig ud i fri flower power-dans, hvis det havde været senere på aftenen.

”Vil I ha’ mer’?” lød det efter 40 minutters leg, originalitet og opvisning i timing og rytme fra den sublime trommeslager og bandleder Martin Horntvedt.

Og ja tak, det ville vi, og som ti små alfe kastede Jaga Jazzist mere tryllestøv ud i Ridehuset til de 3-400 tilskuere.

Jaga Jazzist udgiver på det innovative engelske label Ninja Tune, og albummet ”A Livingroom Hush” blev af BBC kåret til årets jazzalbum i fjor for dets blanding af electronica og jazz.

Men så let kan man ikke beskrive Jaga Jazzist med deres brug af klassisk Fender Rhodes, tuba, trombone, klarinet, elguitar, akustisk guitar m.m., der skaber en gnistrende, opklippet og håndspillet blanding af drum’n’bass, jazz, filmiske rockriff og meget meget mere. Det er supersvært at få ud, men Jaga Jazzist formåede det i seks lange instrumentalnumre.
Norsk storsejr i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA