x
St. Thomas: Spot 09, Ridehuset, Århus

St. Thomas, Spot 09, Ridehuset, Århus

St. Thomas: Spot 09, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Peter Elsnab | GAFFA

Run-along kvaliteter

Fra sin tid som postbud i Oslos gader er den 27-årie Thomas Hansen, alias sangeren, guitaristen og sangskriveren St. Thomas, vant til at dele en masse ud i en helvedes fart.

Lørdag i Ridehuset leverede han en stribe korte country-, pop- og rocksange akkompagneret af en trommeslager, en sangerinde og - desværre - båndspor med guitar eller bas.

Sing-along-kvaliteterne er store i de poppede sange, og St. Thomas’ stemme har fylde, samtidig med en perlende melodisk kvalitet, rytmik og tempo. Det er undertiden også skævt og spøjst, og udadvendt er han også på scenen, som da han sætter i småløb på scenen til ”...cause I’ve been running for a long, long time.” Men heri ligger også en anke.

Det bliver nemlig aldrig rigtig nærværende, fordi følelsen af at have hørt det hele før, banker på. Neil Young-rock, Neil Young-country, brit-pop eller brit-folk.
Og de engelsksprogede tekster fra en nordmand kan af naturlige årsager ikke leve op til det niveau, en Neil Young kan levere. Det lyder derfor en anelse banalt, når han synger, at ”the birds are singing the prettiest song,” selv om han utvivlsomt mener det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA