x
Apparat Organ Quartet: Spot 09, Musikhuset, Århus

Apparat Organ Quartet, Spot 09, Musikhuset, Århus

Apparat Organ Quartet: Spot 09, Musikhuset, Århus

Anmeldt af Kasper Villum Jensen | GAFFA

Technorocken genfødt

Apparat Organ Quartet lukkede Store Scene med et brag fredag nat

Islands electronica-rockers gav deres helt personlige bud på fremtidens stadionrock. En blanding af Airs eksperimenter og Kraftwerks skramlende minimalisme tilsat bigbeatgenrens evne til at blæse en fest i gang. Efter publikums reaktion at bedømme var der noget om profetien.

Gang på gang blev de fantastiske kompositioner opbygget og nedbrudt i det fem mand store musikkollektiv. Et bredt udvalg af kasserede samplere og skramlende synthesizere blev klasket sammen som Legoklodser og dannede en legesyg kreation, som var umulig at stå stille til.

De dansevenlige og iørefaldende rytmer blev forstærket af et aggressivt spillet trommesæt - ensemblets eneste organiske islæt. Men selv om trommerne kun udgør 20 procent af lydbilledet, kan man sagtens forledes til at tro, at resten af herlighederne også skabes af analoge instrumenter. Når musikken når højest, kan Apparat Organ Quartet fylde meget mere end Musikhusets amputerede Store Sal.

Kaptajn Jespersens børnebørn
Den vedvarende brug af vokaldistortion og det dominerende trommebeat kunne forekomme monoton, men selv på sættets sidste nummer opstod nye overraskende sammensætninger fra den overbefolkede scenes elektroniske indbyggere.

Til slut blev tilskuere, der ikke allerede var begyndt at danse, inviteret til mekanisk morgengymnastik. En opvarmningsseance, som kom alt for sent.

Der blev råbt på ekstranumre, men dem havde Apparat Organ Quartet ikke forberedt sig på. Desværre.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA