x
Pleasure Machine: Spot 09, Ridehuset, Århus

Pleasure Machine, Spot 09, Ridehuset, Århus

Pleasure Machine: Spot 09, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Erik Barkman Petersen | GAFFA

Rutineret

Rutine og godt håndværk var nøgleordene, da Pleasure Machine indtog Ridehusets syd-scene.

Han ser træt ud, Pleasure Machine-forsanger Christian Bech, som han står der og læner sig op ad mikrofonen. Han bevæger sig næsten ikke; selv hans mundbevægelser holdes på et absolut minimum. Og det er meget symptomatisk for Pleasure Machine: Der er absolut ingen dikkedarer at komme efter her.

Til gengæld er der masser af god, velspillet rockmusik. Med debutalbummet "Pilot Fatique" har Pleasure Machine en række glimrende sange at trække på - sange, der ofte er lige så smittende up-tempo, som bandet selv er indadvendt rolige. Og den københavnske kvartet fremfører dem med en afslappet kompetence, der gør det klart, at vi har med erfarne musikere at gøre.

Mangler gnist
Mest engagement viser Pleasure Machine i de mere eller mindre improviserede passager, hvor de bader publikum i en stor, mudret støj. Så kaster de sig rundt, sorte silhuetter i hvidt lys, med næsten hypnotiske resultater. Til andre tider virker deres fremførsel omvendt sært uinspireret og rutinepræget. Og Christian Bech indrømmer da også på et tidspunkt, at han er "ved at være lidt træt af de gamle tracks". Det efterfølgende nye nummer fremføres med markant mere gnist.

Tag ikke fejl: Pleasure Machine har meget at byde på. Gode sange, godt håndværk, masser af rutine. Men i dag manglede de lige den sidste tand entusiasme, der kunne have løftet deres sange helt ud over scenekanten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA