x
Slow Train: Spot 09, Filuren, Århus

Slow Train, Spot 09, Filuren, Århus

Slow Train: Spot 09, Filuren, Århus

Anmeldt af Sofie Sparre | GAFFA

Electronica parret med jazz

Puddu Varano-produceren Morten Varano og den engelske soul og jazz-sangerinde Lady Z afleverede lørdag aften et af festivalens absolutte højdepunkter.

Sammen har Lady Z og Morten Varano formået at skabe et stilrent lydbillede af elektroniske beats, old-school-funk og jazzede fragmenter, og det gav de en fremragende smagsprøve på i Filurens hengemte mørke.

Mens Morten Varano ikke ænsede andet end sit elektroniske univers, flirtede den syngende og guitarspillende Lady Z sig gennem den én time lange koncert og vandt på den måde publikums hjerter.

Mortens elektroniske samplinger domineret af en gennemgående basgang komplementerede Lady Z’s mørke, sensuelle, fløjlsbløde stemme helt perfekt. Musikken var på én gang svalende og beroligende, men også meget dansabel, og ikke én blandt publikum stod stille i den tætpakkede, sveddryppende sal.

En forkærlighed for tog
Mens musikken var et sammensurium af stilarter, var sang og tekst simpel, elegant og fængende. Teksterne, som er forfattede af Lady Z selv, er dejligt enkle og soulinspirerede. Mærkværdigvis indeholdt næsten alle sangene ordet "Train" i en eller anden afskygning. Og derfor er det sikkert også Lady Z’s forkærlighed for tog, der har givet bandet det meget misvisende navn - "slow" kan man i hvert tilfælde ikke kalde dem.

Efter sidste nummer ville begejstringen ingen ende tage. Publikum ville have mere - publikum tiggede om mere - men det fik de bare ikke, og det er det eneste klagepunkt, der overhovedet kan findes i denne sammenhæng.

Slow Train overraskede positivt med de flydende elektroniske beats og deres meget vindende sangerinde. Alle, der har været til Spot 09 uden at have set Slow Train, er gået glip af en stor oplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA