x
Tigerbeat: Præ-Spot 09, VoxHall, Århus

Tigerbeat, Præ-Spot 09, VoxHall, Århus

Tigerbeat: Præ-Spot 09, VoxHall, Århus

Anmeldt af Kasper Villum Jensen | GAFFA

Tam tysk tiger

Danske koncertgængere kan være svære at danse med. Men tyske Tigerbeats invitation var heller ikke helhjertet.

Tigerbeat fra Hamborg fik lov til at starte Præ-spot-arrangementet Skand-all på VoxHall torsdag. - Det er helligdag, så I har en god mulighed for at danse, lød invitationen. Men publikum blev ved med at holde ferie.

Tigerbeat var kommet til Danmark for at vise, at vores sydlige naboer ikke kun er til hitparade og alpetoner. At tyskerne formår at lave rockmusik, er der ingen tvivl om. Tigerbeat kan deres rockklichéer og spiller rock, som rock skal spilles. Gruppen selv betegner da også deres genre som sofistikeret sex-rock. Og det kan der være noget om. Bandet har helt sikkert kigget Mick Jagger & Co. i kortene, samtidig med at musikken også besidder den moderigtige garagelyd.

Men ikke desto mindre var det en tam tiger, som tyskerne havde sendt til Århus. Et enkelt rejehop og et enkelt knæfald for højttaleren er ikke nok til at blive rockstar. Kejtede toner fra en synthesizer fremstod ganske upassende og unødvendige til resten at den guitarbaserede musik.

I det hele taget virkede de stilsikre musikere ikke særlig sammen-
rystede eller scenevante. Det kom til udtryk, da forsangeren messende introducere sine kollegaer, hvorefter ingen "turde" præsentere ham selv.

Mod slut fik tigeren dog slebet kløerne og bed fra sig. Der blev løsnet op for de stilsikre numre, og det er, præcis hvad Tigerbeat har brug for. Lidt nerve og publikumstræning. Bedre held næste gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA