x
Geisha: Spot 09, Musikhuset, Århus

Geisha, Spot 09, Musikhuset, Århus

Geisha: Spot 09, Musikhuset, Århus

Anmeldt af Steffen B. Pedersen | GAFFA

Bid, bytes og rock’n’roll

Københavner-trioen Geisha demonstrerede både musikalsk og visuelt, at de var deres internationale ambitioner værd.

Geisha tilhører den generation af danske bands, der ikke er bange for at skrotte gennembruddet her for at drage ud i den store verden. Gruppen har ikke blot turneret i USA og Tyskland - den har også boet der i længere perioder for at slå sit navn fast.

Med det nys udsendte album, "g2", sigter trioen, der gør sig i en minimalistisk blanding af rock’n’roll, 80’er-agtig electro og visuelle præsentationer, der både inkluderer grafiske mønstre, nyhedsoptagelser og Pacman-elementer, dog mere på Danmark end før - hvilket denne tidlige aftenkoncert i Musikhuset bar præg af.

Fra første øjeblik var trioen højspændt - og selv om bandets tredjemand er noget så usædvanligt som en grafiker, manglede bandet ikke saft og kraft til at fylde salen ud. Repertoiret - der hovedsageligt var hentet fra "g2" - var så stramt, effektivt og iørefaldende, at man kun kunne tage hatten af for orkestret. Og selv om selve sceneshowet var ret statisk, var Geishas signal så pågående og mættet, at man ikke savnede noget.

Udstyret begrænsede sig i det store og hele til en guitar, et elektronisk trommesæt fra 80’erne, et par mikrofoner og en gevaldigt stor iMac til selve grafikken - men netop kombinationen af dé tre mennesker og dét udstyr viste sig ikke mindst på den harskt samfundskritiske "New Banality" at være mere end tilstrækkeligt sprængfarlig.

Geisha er - med deres elektroniske fokus - ganske vist mere i slægt med de mange electroclash-navne, der dukker op for tiden, end noget, man tidligere har kendt her i landet. I virkeligheden er gruppen dog ét af de bedste rock’n’roll-orkestre, Danmark har set længe. Noget, det begejstrede publikum da også kvitterede for ved at hoppe energisk op og ned på stedet. Sådan skulle dén koncert spilles!

Geisha udsendte deres 2. album, "g2" (Friend/Dislay/MNW), d. 12. maj


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA