x
The Magic Band: Back To The Front

The Magic Band
Back To The Front

The Magic Band: Back To The Front

GAFFA

Album / All Tomorrows Parties
Udgivelse D. 08.07.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Nostalgi kan godt være lidt trist. Tænk bare på de afdankede rockbands, der ufortrødent turnerer alverdens øllede festivaler, selv om deres storhedstid var for tyve år siden, og halvdelen af det oprindelige lineup har drukket sig ihjel. Men The Magic Bands forestående Europa-turné tegner til at blive undtagelsen, der bekræfter reglen: Et nostalgitrip, det er værd at tage med på. Dels har The Magic Band som legendariske Captain Beefhearts backingband faktisk været med til at skabe rockhistorie - mere end man kan sige om Smokie og Status Quo. Og dels har de det stadig.
Der er intet afdanket over The Magic Bands spil på Back To Front, en uformel "live-to-tape"-indspilning. Her kører de en perlerække af sære og uspillelige syre/blues-rock-sange igennem med henkastet selvfølgelighed. Det er skramlet og præcist på én gang - ligesom det skal være - og John "Dumbo" Frenchs vokaler er nærmest ideelle.
I sig selv er Back To Front en lidt overflødig udgivelse - der er kælet mere for de originale studieindspilninger. Men som forspil til et syret nostalgitrip har den sin berettigelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA