x
Reamonn: Beautiful Sky

Reamonn
Beautiful Sky

Reamonn: Beautiful Sky

GAFFA

Album / Virgin
Udgivelse D. 09.06.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

”I fall down / when you’re not around,” synger Reamonns forsanger, Reamonn Garvey, i Falling Down. Sangen er givetvis tænkt som en hjerteskærende elegi om kærlighed og savn. Men jeg foretrækker at opfatte den som beretningen om en gangbesværet mand, der savner sin hjemmehjælper.
Det kan virke useriøst. Men jeg tror, problemet ligger i Reamonns sange: De bliver aldrig vedkommende. Alle klichéerne hjules ud (”it’s alright”, ”you are my shining star”, ”a little bit of sunshine” etc.) og det helt store U2-lærred spændes op, men alle de store følelser gør aldrig indtryk. Som en kærlighedssang lader Falling Down mig kold; som en gangbesværets bøn til sin hjemmehjælper er den i det mindste original.
Når det er sagt, fortjener Reamonn alligevel et anerkendende nik for deres håndelag. De har en udmærket sans for fængende rock/pop-melodier, og de afvikler deres sange med tæft og pågående patos. Også produktionen fungerer fint. Men det er skønne spildte kræfter - som at pakke et tørt gammelt rugbrød ind i guldfarvet gavepapir.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA