x

The Crammed Global Soundclash 1980-89
Part One: World Fusion Part Two: Electrowave

The Crammed Global Soundclash 1980-89: Part One: World Fusion Part Two: Electrowave

GAFFA

2 x CD / Crammed
Udgivelse D. 10.06.2003
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det belgiske Crammed-label skabte sig i firserne et ry som pionerer inden for den fremtidige electronica. Her var bannerførerne avantgarde-rockorkestret fra San Fransisco, Tuxedomoon, som havde hørt til kredsen omkring kultpladeselskabet Ralph, med kolleger såsom The Residents. Med en nærmest forfinet æstetik, hvorfor omplantningen til europæisk jord selvfølgelig var logisk.
På denne fantastiske compilation har Marc Hollander skabt en lydkollage, hvor bidder fra selskabets produktion er blevet mikset til et hele, så man for alvor får følelsen af et slægtskab hos alle de implicerede kunstnere. Fordi disse ikke tænkte til grænser, men uden problemer blandede ingredienser som klassisk, elektronisk, world og rock i udtryk, der fortjent fik stor indflydelse og i den grad viser sig at holde til alle tider.
Lyt til Deyhim/Horowitz eller israelske Minimal Compact, til en gammel favorit, guitarist Peter Principle fra Tuxedomoon, eller overraskelsen, Zazou/Bikaye – world, der knytter forbindelse til den electronicascene i Saõ Paolo, som Crammed i disse år dyrker så intenst.
Mesterligt og eviggyldigt.

Fra tracklisten:
Tuxedomoon: ”Jinx”
Zazou/Bikaye: ”Munipe Wa Kati”
Aksak Maboul: ”Saure Gurke”
Deyhim/Hrorwitz: ”Ishtar”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA