x

The Klezmatics
Rise Up!

The Klezmatics: Rise Up!

GAFFA

Album / Piranha
Udgivelse D. 10.06.2003
Anmeldt af
Torben Holleufer

Nyt fra et af klesmermusikkens banebrydende orkestre - newyorkerne The Klezmatics. Orkestret, der for en del år siden meget morsomt opfandt termen Rythm’n’Jews. Og blandt andet har udgivet den mesterlige The Well i samarbejde med den israelske diva Chava Alberstein. Orkestret er fortsat fremragende ledt af trompetist Frank London, men har måttet sige farvel til den fantastiske violinist Alicia Svigals. Synd, for hun havde vitterlig en original tilgang til stoffet.
Stadig er orkestret fremragende, som på den halsbrækkende åbner Klezmorimlekh Mayne Libinke, med gribende tragisk trækharmonika af Lorin Sklamberg, eller på den flotte Yo Riboyn Olam med stort kor, dejlig violin og - typisk for Klezmatics - afrikanske trommer ind over. Og så må man sige, at den nye violinist, Lisa Gutkin, træder pænt i karakter på stykker som Bulgars#2, uden dog helt at nå forgængerens højder. Til gengæld er stemningen som et serbisk hornorkester, en stil, der virkelig rykker.
En plade, der langt hen ad vejen er rendyrket klezmer og knap så eksperimenterende som tidligere. Men varm og anbefalelsesværdig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA