x
Carlinhos Brown: Carlinhos Brown é Carlito Marrón

Carlinhos Brown
Carlinhos Brown é Carlito Marrón

Carlinhos Brown: Carlinhos Brown é Carlito Marrón

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 10.06.2003
Anmeldt af
Torben Holleufer

Nyt fra en af brasiliansk musiks store fornyere, kraftcenteret fra Bahia. Lavede for nogle år siden den blændende Omelette Man, var knap så overbevisende sidste gang, men er nu stærkt tilbage med sin måske bedste plade. Efter blandt andet at have glimret gennem udstrakt samarbejde med Angelique Kidjo, der hittede sidste år.
Brown har denne gang allieret sig med cubanske kapaciteter som Papi Oviedo og ikke mindst congafænomenet Angá, og i sidstnævnte har han virkelig fået en modspiller, ligesom der er besøg af sangerinder som Bebel Gilberto. Men ellers står der Brown på langt de fleste instrumenter, som han mestrer, selvfølgelig. Der er stadig glimt af de begavede trommeattacks, der i sin tid fik heavydrengene Sepultura (!) til at hyre ham som percussionist, men det er den moderne brasilianske populærstil, der er i fokus, og så disse herlige ekskursioner til Havana og omegn.
På et album uden svage øjeblikke skal fremhæves de dejlige Baby Groove med det overjordiske kor og duetten Ifá de Copacabana med Bebel Gilberto.
Højt, højt plan fra blæksprutten fra Bahia.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA