x
Cerys Matthews: Cockahoop

Cerys Matthews
Cockahoop

Cerys Matthews: Cockahoop

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 23.06.2003
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den lettere børstede kvindevokal fra det nu opløste Catatonia er ude med sit første soloalbum. Og der er tale om et ægte hamskifte fra den udtryksfulde sangerinde Cerys Matthews, der på Cockahoop forvalter sit sangtalent perfekt og viser nye og forfriskende sider af sig selv som sangskriver. Cockahoop har Catatonias melankolske stemning, men her ophører de fleste ligheder med det walisiske succesorkester.
Cerys Matthews har taget turen over Atlanten og er havnet i steel-guitaristen Bucky Baxters halvfærdige hjemmestudio. Intentionen var at indspille en række traditionelle folksange, men da Baxters studie ikke var funktionsdygtigt ved ankomsten, fordrev Cerys Matthews ventetiden med at skrive egne sange. Det er der kommet et nydeligt lille album ud af med hjemegnens vemodige sange iblandet en god portion skiffle og amerikanske Nashville-musikeres uforlignelige sans for det håndspillede.
Cockahoop er et album, der nok er en mellemlanding i Cerys Matthews karriere. Men det vidner om en stemme og sangskriver, der kender sin musikalske historie og på fornem vis er tilbage ved udgangspunktet og den festlige melodi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA