x
Smalltown Supersound-showcase: Sonar 2003, Barcelona

Smalltown Supersound-showcase, Sonar 2003, Barcelona

Smalltown Supersound-showcase: Sonar 2003, Barcelona

Anmeldt af Rune Geertsen | GAFFA

Norsk storsejr

Jazzkammer ****
Kim Hiorthøy *****
Jagga Jazzist *****

Vi vandt måske nok over Norge i Parken for nylig, men på Sonar sejrede Norge stort. 7-1 for at være helt præcis - Norge havde syv kunstnere på årets Sonar, Danmark kunne mønstre én DJ.

Smalltown Supersound er en af de glimrende norske labels, der fortjent har fået opmærksomhed i det alternative musikmiljø på det seneste. Udgivelserne er ofte rettet mod free-jazz, men spænder meget bredt, hvilket showcasen beviste til fulde.

Jazzkammer var først på banen, og det tog dem ikke længe at tømme det meste af salen med deres kaos af MEGET HØJE støjdroner, der blev maltrakteret gennem mixere og laptops. Ikke meget jazz over det.

Salen blev til gengæld fyldt igen, efter at Kim Hiorthøy blev skiftet ind. Han startede i det afdæmpede hjørne med sine charmerende kompositioner, der leder tankerne hen på musik fra tjekkiske dukkefilm og børne-tv fra halvfjerdserne. Kim Hiorthøy fik dog hurtigt ledet stilen over i kækt minimalhouse og electro, hvilket satte gang i en fest hos publikum, mens nordmanden hoppede op ned som gummibold bag sin mixer.

Jagga Jazzist, der er licenseret til det respekterede Ninja Tunes-label, var de sidste på banen i denne norske tour de force af ny musik. De ti mand fra Jagga Jazzist (to guitarer, xylofon, synth, orgel, trommer, tværfløjte, trompet, trombone og tuba) så med deres tjekkede tøjstil og smarte frisurer alle som én ud som om, de lige var trådt ud fra Rust fredag nat, men det forhindrede dem ikke i at levere en fabelagtig blanding af breakbeat-electronica, exotica og cool jazz.

Godt nok lyder de lovlig meget som en opgearet udgave af Tortoise, men det kan man tilgive, når de over ti minutter lange numre bliver bedre og bedre, som de skrider frem. Og så var det dejligt forfriskende at opleve rigtige instrumenter efter tre dage næsten udelukkende med laptops…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA