x
Rjd2: Roskilde Festival, Odeon

Rjd2, Roskilde Festival, Odeon

Rjd2: Roskilde Festival, Odeon

Anmeldt af Peter Albrechtsen | GAFFA

Jøsses! Der var på forhånd massiv hype omkring gårsdagens koncert med tre af de mest prominente navne fra det visionære hiphop-selskab Def Jux, ja, foromtalen var faktisk foregået i så høje toner, at New York-kapaciteterne næsten kun kunne skuffe. Men nej. Det utæmmelige slæng leverede tværtimod et overvældende medrivende show.
Utæmmeligt unikum
Seancen startede med vinyl-venderi fra "den mest sexede dj i showbusiness", RJD2, der satte scenen for rapperne Aesop Rock og El-P, som entrede scenen efter tyve minutter. Herefter var der ingen vej tilbage - publikum var fanget fra første færd.
At Def Jux-klanen i dén grad fængede, må være en overraskelse for dem, der kun har oplevet selskabets plader på anlægget, hvor de kan virke klaustrofobiske og utilgængelige. Det var bestemt ikke tilfældet i aftes, hvor musikken aktiverede fodtøj og fællessang - selv om det burde være umuligt at skråle med på de herrers avancerede lyrik.
Dét klarede publikum dog i stor stil, og de dedikerede fans under teltdugen har garanteret fået følgeskab af mange nye efter i aftes, hvor El-P også fik gevaldig jubel med på vejen, da han udråbte George Bush til Antikrist og sig selv til stupid. En begavet rapper med selvironi? Ingen tvivl: Def Jux er et unikum i moderne hiphop.

RJD2, Aesop Rock, El-P


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA