x
Bonnie "Prince" Billy: Roskilde Festival, Odeon

Bonnie "Prince" Billy, Roskilde Festival, Odeon

Bonnie "Prince" Billy: Roskilde Festival, Odeon

Anmeldt af Rune Geertsen | GAFFA

Lukket fest

“It’s hard to have a conversation with so many people” , mumlede den skæggede, lille mand midt i sættet. Hvilket derfor var det eneste, han mælede til publikum. Manden er Will Oldham, en indadvendt herre og en af tidens bedste singer/songwritere.

Will Oldhams danske fans har i lang tid glædet sig til, at han endelig kom forbi, og Roskilde Festival er hans første visit i landet. Det blev en noget broget oplevelse, hvor sangskriveren præsenterede alternativ lo-fi country fra de seneste 10 års projekter under navene Palace, Will Oldham og Bonnie "Prince" Billy.

Numrene, der på plade er spinkle, klagende hymner om den umulige kærlighed og livet som evig taber, var til lejligheden omarrangeret og mere rå og pågående, hvilket til tider klædte dem fantastisk og til tider skidt.

Ingen, som er bekendt med Will Oldhams sorthumoristiske og pessimistiske univers, havde forventet en udadvendt koncertoplevelse (manden har trods alt afbilledet sig selv som Nietzche på coveret af sin seneste plade). Men under koncerten følte man flere gange - især da bandet og Will Oldham stod og småsnakkede uden at ænse det begejstrede publikum - som om man stod og kiggede ind ad vinduet til bandets øvelokale uden tilladelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA