x
Kaizers Orchestra: Midtfyns Festival, Rockscenen

Kaizers Orchestra, Midtfyns Festival, Rockscenen

Kaizers Orchestra: Midtfyns Festival, Rockscenen

Anmeldt af Peter Elsnab | GAFFA

Norsk midnatsmesse

Billede: Mick Anderson

Det meste af Norge har gjort det i et par år. Roskilde Festival gjorde det i fjor, og i år blev det Midtfyns Festivals tur til at opdage og overgive sig til Kaizers Orchestra, der spillede om kap med mørket på Rockscenen lørdag aften. Og vandt.

Et regnvejrstræt og trashet publikum uden det store forkundskab til bandet på scenen måtte kapitulere, lade mudder være mudder og kaste sig ud i hoppende dans, sang og tilbedelse af den norske seksmandsgruppe og dens livsbekræftende sigøjnerrock, der i sidste ende antog karakter af ren opvisning i publikumsovervindelse.

Med de sædvanlige olietønder, gasmasker, guitarattituder og ibrugtagen af alt tilgængeligt på scenen omvendte Kaizers Orchestra tusmørketimen mellem ti og elleve til en halvanden time lang, lysende midnatsmesse, hvor numre som ”Salt Og Peppar”, ”De Involverte”, ”Djævelens Orkester” og ”Kontroll På Kontinetet” er klare livehits med flænsende guitarriff, sjælfuldt pumpeorgel og buldrende percussion. Og udstråling.

I frontfiguren Janove Ottesen har Kaizers nemlig sin egen opmærksomhedsmagnet, der efterhånden får Mick Jagger til at ligne en gammel mand. På scenen serverer Janove ”Kaizer” alle de billige tricks som ”I er verdens bedste publikum”, men han gør det med en charme og overbevisning, så vi VED, at det er rigtigt, når han siger det.

Fra åbningen med ”Evig Pint” til ekstranumrene med bl.a.”Ompa Til Du Dør” trak han publikum rundt som prædikanten med et gospelkor. Halleluja, hvor det rockede.

Men han gør det ikke alene, og bag sig har han fem musikere med hjertet det rette sted. Kaizers Orchestra har fået prædikatet Norges hårdest arbejdende band, men det er svært at se, hvor i hele verden man finder et band med mere energi, dynamik, musikalitet og dedikation på samme tid. Manu Chao og bob hund er vel det nærmeste, vi har oplevet på dansk grund.

Siden koncerten i fjor på Roskilde har Kaizers udgivet albummet ”Evig Pint” som opfølger til debutsuccesen ”Ompa Til Du Dør”, og de nye numre rammer nu lige så dybt ned i dansebenene, som de gamle sange gjorde på Roskildes Gul Scene. Kaizers er ikke hørt bedre siden den magiske dag på Roskilde, så glæd jer de steder, hvor man resten af festivalsæsonen kan opleve de norske prædikanter og deres alternative rockmusik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA