x
Robert Wyatt: Comicopera

Robert Wyatt
Comicopera

Robert Wyatt: Comicopera

GAFFA

Album / Domino Records
Udgivelse D. 15.11.2007
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den 62-årige engelske sanger og sangskriver Robert Wyatt har siden 60’erne bevæget sig rundt i avantgarderockens kringlede kroge. Han startede som trommeslager i Soft Machine og blev en del af en musikalsk scene, der talte Pink Floyd, King Crimson og Yes. Han begyndte sin solokarriere i starten af 70’erne med at tage den ud af et vindue under en fest og har siden da siddet i kørestol, uden at det på nogen måde har holdt ham tilbage musikalsk.
Comicopera følger det fornemme musikalske spor, som han lagde med seneste udgivelse Cuckooland fra 2003. Vi befinder os i et sofistikeret rockunivers, hvor ikke mindst den eksperimenterende jazz spiller en væsentlig rolle i de musikalske udfoldelser, der ikke respekterer genremæssige grænser. Robert Wyatts egen stemme er skrøbeligheden selv, og sangene afholder sig ikke fra at være beske i deres kommentering af Englands krigsførelse og andre samfundsforhold.
Wyatts gamle venner Brian Eno og Paul Weller indtræder i rækken af prominente og vidt forskellige musikalske kapaciteter, der vil være en del af Robert Wyatts smertende og smukke sange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA