x
Kevin Blechdom: RECession, Musikcaféen, Århus

Kevin Blechdom, RECession, Musikcaféen, Århus

Kevin Blechdom: RECession, Musikcaféen, Århus

Anmeldt af Lisa Reschefski | GAFFA

”Hvad fanden er det her for noget?” lyder det fra et sted i lokalet. Der er ikke langt mellem de måbende ansigter denne aften, men efter kort tid har den amerikanske sangerinde med det besynderlige navn Kevin Blechdom vundet publikums hjerter.

Som hun står der på scenen, med banjoen over skulderen, ligner hun mest af alt en sjusket husmor eller en patient på flugt fra den nærmeste galeanstalt.
Men man glemmer hurtigt det klaskede pagehår og den slaskede sommerfugleskjorte. Ja, selv den mystiske hjemmesyede stofparyk og de spastiske dansetrin forsvinder i Kevin Blechdoms bizarre lydunivers.
En sælsom blanding af performance-art og elektronisk musik, helt uden regler og ambitioner om at tilhøre nogen bestemt retning inden for musikken, og lige så usminket som hendes eget ansigt.

Inspirationen til numrene er tydeligvis hentet i firsernes syntetiske hitmusik. Sangene er fængende og teksterne sindssygt morsomme og ikke mindst tankevækkende.

Synes man, at koncerten virker noget tilfældigt sammensat, rammer man heller ikke helt ved siden af. Ifølge Blechdom selv har hun et repertoire på omkring 30-40 sange, som hun vælger fra alt efter humør og stemning – vel at mærke mens hun står på scenen.
Og den kaotiske facon klæder hende. Der er noget gribende og hudløst ærligt over hendes musik. Den cabaretlignende varieté-stil er simpelthen for fed. Det er rendyrket kontrolleret galskab i form af uforstillet karrusel-musik med nerve og en særdeles god kontakt til publikum.

Koncertens absolutte højdepunkt er en coverversion af Dolly Parton-hittet ”I Will Always Love You”, fortolket på bedste karaoke/Whitney Houston-maner. Sangens klimaks – der hvor omkvædet, efter et nervepirrende break, går en halv tone op, gentages intet mindre end tretten gange. Hver gang mere hjerteskærende og plaget end den forrige. Og efterlader ingen – absolut ingen i lokalet i tvivl om, at Kevin Blechdom virkelig elsker sit publikum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA