x
Ephemera: Spot 10, Ridehuset, Rekrut, Århus

Ephemera, Spot 10, Ridehuset, Rekrut, Århus

Ephemera: Spot 10, Ridehuset, Rekrut, Århus

Anmeldt af Kristian Petersen | GAFFA

Norge har englelyd

Få bands på Spot 10 kan påtage sig titlen som veteraner. På en festival for nye bands er Ephmera noget nær gamle i gårde. Fire album har de udgivet indtil videre, så der er jo tydeligvis et marked for velklingende popmusik.

Bandet gør også lydtjekket til en oplevelse, idet der køres harmonier i stedet for den normale ”tjek, tjek 1 – 2 –3”. Da koncerten starter op, fortsætter de fine vokaler, delt op mellem de tre piger i front. Fine lette popperler flyver ud over scenekanten, inklusiv radiohittet "Girls Keep Secrets In The strangest Ways".

Sangene er alle bygget op omkring de tre frontfigurers stemmer, og instrumenterne kommer i anden række. Flere steder står der både to og tre folk på scenen og spiller præcist de samme akkorder på deres respektive guitarer! De fine, nærmest spinkle vokaler har heller ikke brug for meget akkompagnement, da pigernes stemmer supplerer hinanden fint. De skiftes til at være forrest i lydbilledet, uden at det ændrer på helhedsbilledet, imens de andre to kommer ind over med harmonier eller bare forsøder sangene med små suk.

Det er fjerlet, meget velspillet, men også ikke så lidt kedeligt. Først på næstsidste nummer "Tornado" springer de lidt væk fra den sikre formular, deres numre er bygget op efter. Vokalen får lidt mere kraft og bid og vækker en koncert, der har været så let og luftig, at det nærmer sig det uinteressante.

Man savner lidt gnist og energi midt i al den norske vellyd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA