x
amber: Spot 10, Musikhuset, Store Sal, Århus

amber, Spot 10, Musikhuset, Store Sal, Århus

amber: Spot 10, Musikhuset, Store Sal, Århus

Anmeldt af Sofie Sparre | GAFFA

Foto: Jan Teigen

Storslået minimalisme

Størstedelen af det publikum, der var kommet for at lade sig hypnotisere af bandet Amber, havde allerede før koncerten valgt at slå sædet i gulvet – og dér blev de siddende under hele koncerten. Om det var af ren og skær dovenskab, eller bare på grund af voldsomme tømmermænd fra dagen før, skal være usagt Men bandets musik er også meget velegnet at tage et velfortjent hvil til.

Musikhusets store sal blev hurtigt fyldt med blide, milde og melankolske toner, der ville passe smukt ind i enhver film. Bas (el- og kontra-), trommer og vibrafon blandede sig smukt med sangerinden Biljana Stojkoskas lokkende stemme, og tilsammen skabte bandet et univers af blide toner, der kunne få selv de værste tømmermænd til at fordufte.

Ambers intime og nedtonede musik læner sig op ad navne som Spain, Portishead og Björk, hvor man også kan spore den samme melankoli og storslåede minimalisme.

Amber spillede det bedste, de havde lært, og det var også rigtigt godt. Desværre egner musikken sig ikke rigtigt til at blive spillet live, da det hurtigt blev lidt kedeligt bare at se på bandet og deres absolutte mangel på sceneshow. Bandets smukke musik egner sig meget bedre til at høre på en regnvejrsdag, der bliver brugt i sengen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA