x
David & The Citizens: Spot 10, Musikhuset, Foyeren, Århus

David & The Citizens, Spot 10, Musikhuset, Foyeren, Århus

David & The Citizens: Spot 10, Musikhuset, Foyeren, Århus

Anmeldt af Karina Edlund Jensen | GAFFA

Foto: Morten Rygaard

Power-sved i svenske farver

Der er automatisk noget teenage-pige-charmerende over svenske fyre, der drypper af sved. I hvert fald når den melodiske væske stammer fra de svenske guldkorn David And The Citizens.

Efter et mindre hit på Det Elektriske Barometer for to år siden med den bastant rockede "Song Against Life", var det tydeligt STILLE!-generationen, der var troppet op i Foyeren. Og de fik alt, hvad dreadlocks’ne kunne holde.

Bandet lagde ud med de mere stille, men ikke mindre vrede sange som
"Now She Sleeps In A Box In The Good Soil Of Denmark". Forsangerens stemme er ikke helt ulig Bright Eyes, og er sødmefuld og intenst fyldt med vrede på samme tid. Men da den første vrede og nervøsitet over igen at være i Danmark var overstået, tog humoren og svedperlerne over.

David er det musikalske midtpunkt – men det scenemæssige er et helt andet. Allerede fra første takt sprang trompet/tangentspilleren op på stolen ved siden af og råbte teksten ud, så højt han kunne. Derefter gik det op for ham, at han havde et stykke at spille - og det blev klaret med den ene fod. Rock 'n' roll på blåt og gult. Der er en energi i det unge band, der slår benene væk under dig fra første øjeblik. De er musikalske ud til fingerspidserne, som kun svensken kan være det – og alligevel med et dystert og sarkastisk tekstunivers.

Kraftpræstationen vandt ind på publikum, og efter at have løbet, hvad der svarer til en halv maraton på scenen, endte trompetisten på gulvet neden for scenen, imens han loyalt trommede rytmen på scenegulvet og fandt trompeten frem til en sidste solo på barometerhittet fra debutalbummet "For All Endings". Søde, charmerende og fandens kvalificerede til en Spot-festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA