x
Mellophone: Spot 10, VoxHall, Århus

Mellophone, Spot 10, VoxHall, Århus

Mellophone: Spot 10, VoxHall, Århus

Anmeldt af Tine Stevnhoved | GAFFA

Foto: Manja Wachsmuth

Helstøbt og lige fra hjertekammeret

Et helstøbt lydbillede linket til inspirationskilder som country og glad surferrock var, hvad publikum blev præsenteret for, da Mellophone indtog scenen i Voxhall fredag eftermiddag.

Første band på scenen i Voxhall. Første bud på lyden af rytmisk musik anno 2004. En situation der sikkert kan skræmme selv de mest scenevante bands, men som Mellophone håndterede selvsikkert ved at servere kvalitetsbevidste sange for et koldt publikum.

Forsanger Thomas Eskild Jensen var med en placering midt på scenen både fysisk og musikalsk midtpunkt i den alt for korte koncert. Selvsikkert og med en udstråling der kunne overgå de overhængende projektører, fastholdt han publikum med en karakteristisk og kraftig vokal, der gik perfekt i spænd med spaden om hans hals.

De talentfulde Emergenza-vindere havde valgt at lade rockånden råde med tryk på guitarer og trommer. En lyd perfekt til at fremme de mange følelser, som fødes i mødet med deres musik. En musik, der ikke ser sig tilfreds med en plads i øregangen, men som kæmper for at komme helt ind under huden. Og det lykkes.

Tonerne virker, som kommer de direkte fra hjertekammeret på hvert enkelt medlem, der hver især udviser en dedikation, der er misundelsesværdig. Mest af alt fordi det ikke er isolerede præstationer, men manifestationer der finder deres styrke i sammenspillet.

Særlig stærkt står indtrykket af Palle Hjorts orgeltoner, der lynhurtigt bevægede sig fra det underliggende til det uundværlige. Det samme gælder numrene, hvor Mette Fogtmann får lov til at blande sig med en klar og smuk korstemme, der styrkemæssigt sagtens kan matche Thomas Jensens vokal. Ingen tvivl om, at Mellophone først lige er begyndt at surfe på en bølge af succes, som sikkert strækker meget langt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA