x
Leisure Alaska: Spot 10, VoxHall, Århus

Leisure Alaska, Spot 10, VoxHall, Århus

Leisure Alaska: Spot 10, VoxHall, Århus

Anmeldt af Hanne Krage Carlsen | GAFFA

Foto: Kristian Brasen

Ad den slagne vej

Ironiens mestre i Leisure Alaska har droppet uniformerne, og er sprunget ud som de ægte lumberjacks, de er.

Sidste gang denne anmelder hørte Leisure Alaska, var bandet trukket i matchende brune jakkesæt og leverede en anarkistisk gang guitarrock/polka med tungen i kinden og afvæbnende attituder. Men det var et mere fokuseret og voksent band, der spillede på VoxHall tidligt lørdag aften.

Leisure Alaska har adopteret en straight lyd hen ad støjrocken, men har ikke helt droppet det morsomme islæt, blandt andet inkarneret i uimodståelige ekko-kor mellem guitarist og forsanger.

Leisure Alaska er ikke verdens mest udadvendte band. De er født ud af shoegazertraditionen, og under koncerten spildte de ikke tiden på unødvendig smalltalk. Alligevel fremstår bandet meget sympatisk, og det skyldes især deres uhøjtidelige fremtoning, For hvordan kan man mistro en morfartype som Leisure Alaskas forsanger, som betjener Telecaster, tamburin og maracas iført skovmandsskjorte, fuldskæg og ølmave?

Bandet lagde ud med nogle up-tempo-numre med god energi, som dog gik lidt hen over hovedet på publikum. Derefter blev tempoet sat ned. Her kom forsangerens inciterende basrøst, som bragte mindelser om Magnetic Fields-sangeren Steven Merritts, for alvor til sin ret.

I de sidste numre engagerede publikum sig mere i koncerten. De fleste var for alvor med på de sidste numre, som var mere hypnotiske, en stil hen ad Radiohead og det teatralske fra Muse. Ekspressivt og smukt.

Leisure Alaska kæmpede hele koncerten med et sparsomt publikum, som ikke var særligt glade for at komme frem i salen. De fremmødte virkede tilfredse med at have gjort bekendtskabet uden dog for alvor at være solgt til Alaska-drengenes underspillede charme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA