x
Lampshade: Spot 10, Musikhuset, Caféen, Århus

Lampshade, Spot 10, Musikhuset, Caféen, Århus

Lampshade: Spot 10, Musikhuset, Caféen, Århus

Anmeldt af Hanne Krage Carlsen | GAFFA

Nede med Herren

Lampshade, som også spillede på Spot 08, har udvidet med et par medlemmer og medbragte cellist på scenen.

Billede: David Bust

Odense-bandet spiller en ungdommelig blanding af poppet støjrock og lo-fi skrøbelighed, som blandt andet er inspireret af navne som Björk. I stribet kjole synger engleansigtet Rebekkamarie røven ud af bukserne og lader stemmen skifte fra det lavmælte til det vilde med en uhørt nerve i sin maniske vibrato.

Lampshade har gode iørefaldende melodier, deres tekster kredser om kærligheden, men et af deres særkender er, at de erklærer deres kærlighed til Gud.

Det kunne være plat og forstilt, men er det ikke, takket være en inderlig og ydmyg stemning i bandet, og det er kun få blandt publikum, der lader sig distrahere af, at Lampshades medlemmer med opadvendte håndflader tager et øjeblik med Herren fra tid til anden. Der lyder dog et enkelt dæmpet ”slap af” fra en tilskuer, da bassisten dedikerer et nummer til Gud.

Lampshade er her to år senere et mere seriøst band, der stadig bevæger sig i et sfærisk lydunivers. Og så har bandet skåret ned på staffagen; bassisten har droppet krigsmalingen, ligesom den lampeskærm, der tidligere ledsagede Lampshade på scenen, også er røget ud.

Spilleglæden lyser ud af bandet, og det smitter af på publikum, som kvitterer med gode bifald.

Lidt ærgerligt var det dog, at publikum sad ned på de forreste rækker i caféscenen. Den scene var ikke optimal for et band som Lampshade, der nok havde været bedre tjent med en mere atmosfærefyldt scene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA