x
Danmarks Smukkeste Koncert: Danmarks Smukkeste Festival, Bøgescenerne

Danmarks Smukkeste Koncert, Danmarks Smukkeste Festival, Bøgescenerne

Danmarks Smukkeste Koncert: Danmarks Smukkeste Festival, Bøgescenerne

Anmeldt af Martin Nielsen | GAFFA

Tordenskjolds soldater lukkede og slukkede

Den 25. Danmarks Smukkeste Festival blev afsluttet med manér: et udvalg af de sidste 25 års danske hits – fremført af de originale kunstnere i Dyrehaven på begge Bøgescener.

Skanderborgs jubilæumsgave til publikum var unægtelig noget af et scoop: opsætningen af en Danmarks Smukkeste Koncert med en musikalsk repræsentant fra hvert år siden 1980, hvor den første Skanderborg Festival fandt sted. I forvejen har dette jo været en kabale af de helt store at få til at gå op, men især har kunststykket været at gendanne de grupper, der ikke længere eksisterer som sådan, til lejligheden: Tøsedrengene, Danseorkestret, One Two, Sko/Torp, Nice Little Penguins, S.O.A.P. og Østkyst Hustlers. Men det lykkedes altså, og resultatet var en stor fejring af de sidste 25 års danske pop/rock.

Først fremførte husorkesteret et medley bestående af Gasolin's “Rabalderstræde”, Gnags’ “Burhøns” og C.V. Jørgensens “Bellevue”, og så var ceremonien skudt i gang. Krydret med historiske anekdoter serveret af Søren Rislund. Jacob Haugaard og Lars Hjortshøj dukkede også op, ligesom Drengene Fra Angora gjorde det.

Der var enkelte overraskelser i programmet. Tøsedrengene gav to af deres gamle hits, i stedet for blot et, Kim Larsen havde Stig Møller med som gæst, og Christian dukkede op i stedet for Peter Frödin og Jimmy Jørgensen (der skulle have spillet “Vent På Mig”).

Enkelte spillede andre sange end egentlig planlagt: en nyklippet Lars H.U.G. gav “Elsker Dig For Evigt” i stedet for “Kysser Himlen Farvel”, og Tim Christensen spillede “Right Next To The Right One” alene, i stedet for “Whispering At The Top Of My Lungs”.

Som storslået finale trådte alle de optrædende ind på scenen og sang afslutningshymnen, Gasolin's “Som Et Strejf Af En Dråbe”, hvorefter der var et par afsluttende ord fra Rislund og Frank Megabody, efterfulgt af en solid omgang flot fyrværkeri.

Her følger en spontan liste over nogle af det stort anlagte shows bundskrabere og højdepunkter:

Bundskrabere
– Enkelte af de udvalgte sange er i forvejen så overeksponerede, at det ærlig talt var lidt for meget at skulle høre dem igen – ingen nævnt, ingen glemt.
– Hvorfor skulle Shu-Bi-Dua, der trods alt stadig lavede hæderlige plader i begyndelsen af 80'erne, repræsenteres med “Sexchikane”?
– D-A-D spillede “Sleeping My Day Away” som var de stangstive. (Hmmm… eller var det måske et højdepunkt?)
– Showets store omfang gjorde, at det måske kunne blive lovligt langstrakt, især de lidt udfordrende tilskuerforhold taget i betragtning (det var svært for mange at se/høre, hvad der overhovedet foregik).

De største øjeblikke
– Genhøret med de tidlige 80'eres powerballader med de velsyngende Lis Sørensen og Sanne Salomonsen.
– Skægt at se Tøsedrengene og One Two igen.
– Drengene fra Angoras overraskelsesoptræden som kompensation for dem, der ikke kunne blive plads til ved dagens tidligere optræden.
– Det kollossale hav af 30.000 stjernekastere under et barberet Sort Sols “Let Your Fingers Do The Walking”.
– Kashmirs Kasper Eistrups solo-optræden med kompromisløs el-guitar.
– Storslået fyrværkeri til sidst.

Se det endelige program til højre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA