x
Zap Mama: Ancestry In Progress

Zap Mama
Ancestry In Progress

Zap Mama: Ancestry In Progress

GAFFA

Album / Luaka Bop
Udgivelse D. 14.09.2004
Anmeldt af
Torben Holleufer

Zap Mama har i snart mange år vist nye veje. Mama selv, den kælent lækre sangerinde og komponist Marie Daulne, har delvise rødder i Congo, hvor gruppen i starten hjemme i Bruxelles markerede sig med acapella-sang i bedste polyfoniske pygmæ-stil og en international besætning, der stadig tæller danske Lene Nørgaard Christensen.
Stor succes og kontrakt med David Byrnes selskab har bragt dem til Philadelphia-scenen og kreative The Roots, hvor de med hjælp fra blandt andre sangerinden Erykah Badu og rapperen Common har kreeret dette lækre – og frem for alt – visionære album, der fuldt lever op intentionen om at skabe nyt med lige linje til det oprindelige.
Her er spækket med rigtigt gode sange og en sand underskov af en hel verdens instrumenter på denne udgivelse, der både opdaterer amerikansk r&b og placerer verdensmusikken i en nutidig kontekst. Unægtelig noget af en bedrift.
Favoritter må være den lækre "Bandy Bandy", hvor Daulne og Erykah Badu synger uimodståligt op mod hinanden, "Yelling Away" med Talib Kweli og Common, "Miss Q'N" hvor Marie Daulne selv brænder helt igennem og så den dejlige "Cache Cache", der drømmende fader ud i det inciterende pygmækor.
Jeg er helt solgt på den plade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA